Яка морська риба корисніша за все

Яка морська риба корисніша за все

Все частіше в сучасному світі люди, які піклуються про своє здоров'я і дотримуються принципів правильного харчування, зупиняють свій вибір на морській рибі. Так уже склалося традиційно, що у нас частіше готували прісноводну рибу, але зараз немає проблеми з покупкою будь-якої морської риби в торгових точках і ми можемо насолодитися всіма перевагами і смаковими якостями цієї мешканки морських глибин.

Користь морської риби

Морська риба на відміну від своїх річкових побратимів містить більшу кількість повноцінного білка, в різних породах риби він коливається від 20 до 30%, в річковій рибі цей показник не перевищує 18%. Корисна морська риба є не тільки джерелом легкозасвоюваного білка, але і постачальником цінного риб'ячого жиру, що складається з поліненасичених жирних кислот з низьким вмістом холестерину. Відмінною особливістю морської риби є вміст у ній лінолевої і архідоновой жирних кислот, амінокислот Омега-3, цілого ряду мікроелементів: фосфору, йоду, кобальту, калію, магнію, цинку, заліза, магнію, міді, молібдену, а також вітамінів А, D, РР, Н, групи В.

Яка морська риба корисніше - питання риторичне. Якщо необхідно трохи скинути вагу і не обділити свій організм корисними речовинами та елементами, слід вибрати рибу нежирних сортів: макрурус, минтай, путасу, тріска, хек. Якщо ж проблема зайвої ваги для вас неактуальна, то можна побалувати себе кулінарними шедеврами з жирних сортів риби: палтус, осетр, вугор, скумбрія. Серед рибного сімейства є і, так звана, «золота середина» - риба із середнім вмістом жиру: судак, тунець, горбуша, ставрида, тунець.

Очевидно, що найкорисніша морська риба та, яка повністю задовольнить ваші вимоги. Тим більше, що вживання в їжу будь-якого сорту морської риби знижує ризики захворювання серцево-судинної системи, зменшує можливість виникнення астми, стабілізує роботу щитовидної залози, мінімізує небезпеку захворювання атеросклерозом, зміцнює нервову систему і піднімає працездатність.

Зворотній дзвінок